גמילה מהרדמה והנשמה אחרי שבועיים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

28/10/2021 | 16:44 | מאת: מודאגת

שלום רב, בן זוגי בן 67 הורדם והונשם לפני שבועיים עקב עודף פחמן דו חמצני וחוסר בחמצן כתוצאה משמוש עודף בכדורים מסוגים שונים. לפני שבוע ראו שחוזר להכרה אולם אינו יכול לנשום באופן עצמאי. כמה זמן ממתינים שינשום עצמאית? ואם לא יוכל לנשום עצמאית לעולם? יש לציין כי גם קודם לכן ראותיו לא היו בתפקוד מושלם. מה האופציות לטיפול במקרה כזה?

31/10/2021 | 14:46 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, כשהשפעת התרופות תפוג ינסו לגמול אתו מהנשמה, אם מצב הריאות יאפשר זאת. כשהנשמה מלאכותית נמשכת, יבקשו ככל הנראה, לבצע פיום קנה, במטרה להקל על הגמילה. אפשרות לגמול מהנשמה תלויה גם במצב המוח ומערכת לב-כלי דם. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

14/11/2021 | 16:54 | מאת: מודאגת

אכן ד"ר בוצע פיום קנה והוא נושם כמעט לבד עם תמיכת חמצן לפעמים . העניין שהוא חזר להכרה ביום רביעי האחרון. אתמול והיום מבולבל ממש. מדבר בעזרת דיבורית משפטים לא ממש מובנים. נראה שלא תמיד מזהה את בני המשפחה. ממש מפחיד. כמה זמן לוקח למי שהורדם כ 3 שבועות לחזור למציאות?

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב