אלרגיה להרדמה שוק אנפילקטי

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/10/2021 | 13:50 | מאת: R.M.

שלום. ישראלי שחי באירופה בתי בת 18 עברה ניתוח להוצאת תוספתן , במהלך ההרדמה פיתחה תגובה מאוד חמורה של שוק אנפילקטי. הרופא המרדים וגם הרופא המנתח אמרו שאף פעם לא חבו תגובה כל כך חמורה . אחרי כמה ימים בטיפול נמרץ שוחררה הביתה ונשלחה לברר לאיזה חומרים היה אלרגית . התוצאות בבדיקה עורית לא הראו סימנים ברורים והם חושבים לבצע בדיקה של הזרקה של החומר אבל מאוד חוששים כי התהליך צריך להתבצע על ידי רופא מרדים ורופא ממוחה לאלרגיה. רופא אשר עובד בבית החולים שבוצע הניתוח וחבר באופן אישי אמר שאולי יש קשר לזה שאימא שלי הסבתא היה מצפון אפריקה ושהוא יודע בצרפת יש סברה שאנשים מצפון אפריקה יותר רגישים להרדמה. השאלה האם יש מדע כזה גם בישראל ואם כן מה צריך הרופא המרדים לקחת בחשבון שאם יצרכו שוב לנתח . כי הם קצת הלכו לאיבוד עם המקרא הזה. תודה מראש על כל מידע שיכול לעזור לנו.

31/10/2021 | 15:12 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בישראל אין סברה שקושי בהרדמה שכיח יותר ביוצאי צפון אפריקה. יתכן שמדובר בחוסר באנזים G6PD שלא משפיע על מהלך ההרדמה. יש לציין שישנן תרופות שלא מומלצות במצב זה. אבל, כאמור, אלה לא חומרי הרדמה. ובכל מקרה, התסמינים שתיארת אינם מתאימים לחוסר באנזים זה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב