האם לידוקאין גרם לטינטון

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/09/2021 | 13:43 | מאת: אזרח

לפני מספר חודשים בגלל כאבים בראש קיבלתי מנויירולוג 2 זריקות לידוקאין באזור שבין הצוואר לראש. כמה ימים אחרי החל לי טינטון בשתי האוזניים הנמשך עד היום. האם הטינטון כתוצאה מהלידוקאין? ראוי לציין שבאינטרנט קראתי שטינטון זה אחד מתופעות הטוקסי של לידוקאין.

19/09/2021 | 15:17 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, טינטון היא אכן אחת מתופעות הלוואי של לידוקאין, שיכולה להופיע מיד אחרי ההזרקה. לכן, לא יכולה להיות קשורה להזרקה אם הופיעה מספר ימים לאחר מכן. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב