הרדמה כללית ותחושת חנק

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/07/2021 | 03:30 | מאת: שירי

שלום בת 36, לפני כמה ימים עברתי הרדמה כללית של שעה, ניסיון עבר בהרדמות רק פעם אחת לפני 20 שנה. חששתי מאוד לפני ההרדמה כי בהרדמה של לפני 20 שנה התעוררתי ללא נשימה, כמעט לא שמו לב סביבי, לבסוף שמו חמצן שגם בקושי עזר ואחרי כמה שעות זה הסתדר. הפעם, היה עוד יותר גרוע. התעוררתי בהתאוששות ללא יכולת לנשום.. סטורציה תקינה, סביבי לא הבינו למה . כל כמה שניות ממש נעצרה לח הנשימה. סבלתי מאוד. לאחר כמה שעות זה התחיל לעבור בהדרגה והתחלתי לחוש את הגרון , בליעה, והנשימה חזר לעצמה. אני ממש רוצה לפתור את העניין ולהבין מה גורם לי לזה, מתכננת ניתוח עתידי ולא עכוחה להסתכן בזה שוב. אין מחלות ריאה וכו . רציתי לשאול אם יש כיוון מה זה יכול להיות ? האם מאלחשים / משתקים את הגרון ? המידה וכן יתכן שלוקח לי יותר זמן מהרגיל שזה יעבור או משפיע עלי חזק מדי ? הגיוני שזה יגרום לחנק? אודה על דעתכם.

02/08/2021 | 15:39 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, על מנת להבין את הסיבה, יש צורך לדעת באיזה חומרי הרדמה השתמשו ובאיזה שלב. בכל מקרה, חשוב בפעם הבאה, להזהיר רופא מרדים על התופעות שאת מתארת. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

31/08/2021 | 02:33 | מאת: שירי

שלום פרופ אידלמן, תודה אבל לפני הניתוח סיפרתי למרדים שזה קרה לי בהרדמה קודמת ואמר שלוקח בחשבון וזה עדיין קרה שוב. האם בדוח ניתוח אמור להיות רשום כל החומרי הרדמה שהשתמשו בהם? במידה וכן אוכל לבקש את הדוח מבית החולים

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב