השפעה של הרדמה כללית על תינוק

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

27/06/2021 | 17:39 | מאת: אורית ברייר

שלום, בני אמור לעבור ניתוח אורולוגי - היפוספדיאס פלוס פין מסובב. יהיה בן כמעט 11 חודשים בזמן הניתוח. קראתי מחקרים שאומרים שהרדמה לפני גיל 3 פוגעת בהתפתחות המוח. אני מאוד מודאגת. אשמח לחוות דעת בנושא. תודה!

01/07/2021 | 08:55 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, נושא זה במחלוקת. רוב החוקרים ורופאים מרדימים המטפלים בתינוקות לא מקבלים את התיאוריה שחשיפה לחומרי הרדמה בפני עצמה, בגיל צעיר, פוגעת בהתפתחות המוח, במיוחד כשמדובר בחשיפה חד פעמית ובניתוח לא ארוך במיוחד. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב