פיום קנה לאחר תאונה קשה, והרדמה ממושכת

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

09/05/2021 | 23:51 | מאת: פיום קנה לאחר תאונה קשה, והרדמה ממושכת

שלום רב, סבתא שלי בת 83 נפגעה קשה בתאונת דריסה כאשר שתתה קפה בארומה, הבעיה הכי חמורה שלה כרגע זה הנשימה, כרגע נמצאת עם פיום קנה, ולא נושמת עצמאית , היא פגועה בגוף, ויש לה דימומים בראש שלא התפשטו, היא מתקשה להזיז את הגוף, מה גם שהיא ישנה כל הזמן למרות שהקטינו לה את מינוני התרופות הרדמה, כשהיא ערה היא לא מצליחה לדבר, ונראת בשוק, עברו כבר מעל שבועיים , ולא נראה שיפור. כנראה שכששטח הכניסו לה טובוס פגעו לא בקני נשימה, וזה עוד לא החלים והתאחה, והיא לא מצליחה לנשום , בנוססף היא הייתה מעשנת , ויכול להיות שגם זה מקשה עליה. האם יש סיכוי לשיפור ולחזרה לאיזשהי איכות חיים אחרי פגיעה כזו? , האם זה שהיא מבוגרת יאריך מאוד מאוד את השיקום, ועל מה צריך להתעקש שביא תקבל ? פיזיותרפיה? קלינאית תקשורת? כרגע היא ירדה ממחלקת טיפול נמרץ למחלקה פנימית. האם היא תזכור את הסבל שהיא עוברת עכשיו ?

12/05/2021 | 13:31 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן, תהליך השיקום באנשים מבוגרים הוא ארוך יותר. כל זמן שהיא מורדמת, קלינאית תקשורת לא תוכל להתחיל אתה את תהליך השיקום. צריך להמתין להתעוררות וחזרת היכולת לנשום באופן עצמאי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב