הזרקה לחסימה עצבית פאצטרית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/04/2021 | 01:44 | מאת: רמי

שלום. בעוד מספר שבועות אני עתיד לעבור טיפול ראשון דרך מרפאת כאב של הזרקה לחסימה עצבית פאצטרית, בעקבות בלט דיסק, עקמת וכו'... יש לי 3 שאלות, שאשמח אם תוכל לענות עליהן בבקשה: 1) האם סדרת הטיפולים **תפתור** את הבעיה, או רק תרגיע אותה לתקופת זמן כלשהי? מה בעצם תכלית ההזרקות האלו? 2) הסברתי לרופא כי אני מאוד חושש מביצוע ההזרקה תחת טשטוש, והוא אמר לי שאני לא חייב אבל מומלץ. בהנחה שאני מחליט לעשות את ההזרקות האלו ללא טשטוש בכלל - האם זה בעייתי? האם אחוש כאב/סבל? מה דעתך? 3) האם קיימים מקרים מתועדים/סיכוי לנזק בלתי הפיך מכל סוג שהוא בפרוצדורה שכזאת: שיתוק, פגיעה בלתי הפיכה בעצב, וכו'? כמה זה בטוח? תודה רבה מראש :-) רמי

שלום רב, 1. בדרך כלל לא מדובר על סדרת טיפולים. הטיפולים לא פותרים את הבעיה האנטומית, אלא, עוזרים לכאב לתקופה מסוימת. 2. בטיפולים אלה בדרך כלל אין צורך בטשטוש. אם אתה מאוד חושש, אפשר לקחת כדור הרגעה שמוריד את רמת החרדה והלחץ לפני הטיפול. ההזרקה מתבצעת עם הרדמה מקומית, אותה כן תרגיש, אך לא תחוש כאב בזמן הטיפול. 3. לפי הספרות הרפואית, קיים סיכון באחוז נמוך מאוד לפגיעה עצבית בפרוצדורה ספציפית, אבל ברוב המקרים הוא הפיך. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב