התעוררות טיפול נמרץ

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/04/2021 | 14:12 | מאת: נעמי

היי אחותי חלתה בקורונה וכעט נמצאת בטיפול נמרץ .היתה מחוברת לאקמו מעל חודש ותודה לאל השבוע ניתקו אותה .כיום היא עם פיום קנה במנשם 40 אחוז .נפח הריאות כ 300 -350 ...המדדים כרגע יצבים ..לפני הוצאת האקמו במספר פעמים פתחה עיניים ללא מבט ממוקד אך שדברנו היא מיצמצה ובכתה .כרגע היא ללא חומרי הרדמה למעלה ממספר ימים רק משככי כאבים ונעשתה פעולה של הוצאת האקמו לפני שלושה ימים .שקוראים לה היא לא פותחת עיניים .לעיתים יש תזוזה של העניים (כמו מצמצוץ קטן..)הוזיזה גבות ,קצת שפתיים אך לא ממש מגיבה .האחות טוענת כאשר מוזזים לה את הראש או הגוף להחלפה כולשהיא פתאום פותחת את העיניים אך ללא תגובה (לא יודעת אם זה מכאב ) חייבת לציין שהיו לה בתקופה מספר פעמיים ירידה חדה בסיטורציהלחץ דם וכ .. ויום לאחר חיבור של האקמו היא הפילה אותו שהתעוררה התנגדה למכשירים והאקמו לא עבד .הרופאה מציינת שהיתה כמעט 20 דקות ללא אקמו ובמצב לא טוב ...הבדיקות שעשו eng הראו בהתחלה גלי מוח רדומים אך לא ידעו אן זה מההרדמה או שייש פגיעה מוחית .הרופאים לא יודעים להגיד ב 100 אחוז שאין פגיעה מוחית .האם אחרי חודש ומשהו שהגוף עבר טראומה רצינית עם חומרי הרדמה כאלו האם עדיין זה משפיע או שאם היא ללא חומרי הרדמה כבר היינו צריכים לראות התעוררות .מה ניתן לעשות ולבדוק מה המצב שלה .? הבדיקות שעשו בתהליך הרופאה ציינה שלא מראה נזק חמור אך ראו האטה בגלים שיכול להתבטא בשיכחה טווח הקצר והאופי שלה ועוד ... האם זה יכול להיות שהיתה בתגובה מינמלית וכרגע עכשיו לא ...מאוד קשה לנו . האם יש מצב שתעורר ותגיב ? או שאם היא ללא חומרי הרדמה למעלה ממספר ימים הסיכוי יורד ..? ...העניין שלפני ניתוק האקמו היתה טיפונת תגובה ועכשיו שקוראים לה אן משהו ללא פתיחת העניים והיא ישנה .רק אולי טיפה מצמוץ והוזזה של הפה אבל שוב ממש בקטנה .לא ברןר לי אם שומעת וקשה לה להגיב או שייש פגיעה מוחית ..

שלום רב, בחולים שנמצאים בהרדמה ממושכת לצורך הנשמה מסיבות של זיהום או אחרות, עובר זמן רב עד חזרה להכרה. משך זמן זה תלוי בחומרי ההרדמה בהם השתמשו, בתפקוד אברי הגוף וקודם כל, ברמת השינויים במוח שקרו באותו זמן. למרות כל ההתקדמות בטכנולוגיה הרפואית, הערכת השינויים במוח מוגבלת. רק עם הזמן ועם חזרה על הבדיקות, אפשר יהיה לעמוד על סיכויי ההתאוששות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב