הרדמה לשאיבת ביציות שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

01/04/2021 | 08:50 | מאת: חני

שלום וברכה 1. קראתי כתבה על הנזקים שהרדמה עלולה לגרום למח כולל בעיות זיכרון וכדומה שחלקן עשויות להיות בלתי הפיכות וזה מאוד מדאיג אותי. ברצוני לשאול האם גם ההרדמה שנעשית לצורך שאיבת ביציות עלולה לגרום לתופעות אלו? באחת ההרדמות אכן היו לי בעיות בזיכרון לטווח קצר (הייתי שוכחת דברים תוך רגע) למשך חודש וחצי אחרי ההרדמה האם זו תופעה אפשרית להרדמה הזו? 2. ועוד שאלה איזה מחומרי ההרדמה לשאיבה גורם לסחרחורות? אני רוצה לבקש בפעם הבאה שישימו לי פחות ממנו כי בפעם האחרונה זה היה נורא אחרי שהתעוררתי...

07/04/2021 | 13:46 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, חומרי הרדמה בהם משתמשים במהלך שאיבת ביציות לא אמורים לגרום לפגיעה בזיכרון, פרט לתקופה קצרה לאחר ההרדמה. לגבי סחרחורת, אני ממליץ לדווח לרופא המרדים שיטפל בך על התופעה שחווית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב