הארוס שלי קם ולא נראה שזוכר ממני יותר מדי

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/03/2021 | 19:01 | מאת: התעוררות לאחר תאונת דרכים

אז הארוס שלי עבר תאונת דרכים רצינית בה גם היה שטף דם במוח, ובצקת ביום ראשון שעבר אני יודעת שאני שואלת מוקדם מדי הוא מונשם ומורדם מראשון שעבר והחל מאתמול התעורר אני יודעת שזה נס שהוא קם אבל הוא לא זוכר יותר מדי הוא לא זוכר איפה תכננו לגור אחרי החתונה, הוא לא זכר שאנחנו צריכים להתחתן הוא לא זכר את התאונה. היום זכר את התאריך פתאום של החתונה, אבל כשאמרתי לו שמחרתיים יש לי יום הולדת הוא אמר שזה לא מעניין. שאלתי אם הוא צוחק הוא הנהן. הוא זוכר שהיה אצלי ביום שישי, זוכר שהיינו במקרא מגילה את מוצאי שבת הוא לא זוכר יש פגיעות בעמוד שידרה שלא מתערבים בה אבל הוא מזיז את הידים והרגליים, יש גם פגיעה באגן שלא מתערבים בה, וגם בשטף דם במח לא מתערבים. המצב יציב. אני רק רוצה לדעת שיש סיכוי שיהיה בסדר. שהוא יזכר.

11/03/2021 | 11:39 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אחרי חבלת ראש, פגיעה בזיכרון היא דבר שבשגרה. הזיכרון משתפר בהדרגה. חלק מהזיכרונות יחזרו רק אחרי הרבה חודשים ובהקשרים המתאימים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב