לפני הרדמה כללית שלישית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/02/2021 | 22:54 | מאת: שושי

שלום, אני לקראת ניתוח שלישי בשנה האחרונה... בניתוח השני התעוררתי באמצע ההרדמה.. הרגשתי שצינור ההנשמה חונק אותי ולא הצלחתי לזוז כדי להגיד לצוות כי הייתי משותקת מתרופות... ואני לא יודעת איך לעבור הרדמה שוב (טראומה).. בנוסף על זה, שלשום אבחנו חסימה משמעותית בריאות... תסמינים של קוצר נשימה יש לי כבר כמה שנים.. רק שלשום נבדקתי לראשונה... האם מה שקרה בהרדמה הקודמת יכול להיות קשור לחסימה בריאות? יש דרך למנוע שזה יקרה שוב? אני צריכה להגיד על האסטמה למרדים? מהניתוח הקודם עברו 5 חודשים והוא אמר שאפשר להשתמש באישורים קודמים (נוירולוג, אנדוקרינולוג), על הריאות לא אמרתי למרדים כלום... האם נצרך/חובה? מצד אחד נראה לי חשוב להגיד, אולי זה קשור לזה שהצינור חנק אותי... מצד שני, אני לא רוצה להתעכב עם הניתוח כי אני בלחץ ממש מההרדמה ורוצה לסיים עם זה... ואם יבקשו ממני לעשות בירור ריאות מלא זה יעכב... תודה

18/02/2021 | 11:41 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, חשוב מאוד לעדכן את הרופא המרדים על כל מה שנוגע לבריאותך, בוודאי לגבי מצב הריאות. כמו כן, חשוב לספר על הניסיון שלך בהרדמה הקודמת. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

20/02/2021 | 19:46 | מאת: שושי

שלום, צריך להגיד למרדים על הריאות למרות שהתסמינים כמה שנים? פשוט רק עכשיו נבדקתי על ידי רופא ריאות.. אבל כלום לא השתנה.. כלומר, בניתוחים הקודמים גם היתה בעיה, פשוט לא מאובחנת.. והם עברו בשלום... מה הסיבה להגיד בעצם? האם זה עלל לעכב את התהליך והמרדים יבקש להביא אישור רופא ריאות? תודה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב