כאב גב מקרין לרגל ללא פתרון

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/02/2021 | 16:11 | מאת: נעמה

שלום, אני בת 62 כלל בריאה וספורטיבית. לפני שנה חוויתי אפיזודה של 5 חודשים כאב גב שהקרין לישבן ולרגל שמאל, עד כף הרגל. כולל תחושות זרמי חשמל ונימול. כאבים בלתי פוסקים בעמידה, בהליכה, בישיבה ובשכיבה. (לא יכולתי ללכת יותר מכמה צעדים). הרגשתי כאילו אין לי רגל ללכת עליה, כאילו זו רגל זרה, ומצד שני כאב איום. אובחנה היצרות בע"ש, ומספר בלטים/בקעים באיזורי L4-L5-S1. המצב לא הצדיק ניתוח, והומלץ לי שאם אין בעיה בסוגרים לא לרוץ לפתרון ניתוחי, עקב סיכונים, ונזקים אפשריים. כל הרופאים אמרו לי שתוך 3 חודשים גג הגוף מסדר את זה וזה עובר... עברתי המון בדיקות : CT MRI , EEG, בדיקות זרימת דם לגפיים, נוירולוג, ראומטולוג, ועוד. שום טיפול הן בפיזיותרפיה, הן בשיטות אלטרנטיביות, הן כירופרקטיקה, דיקור, טיפולים במים, מרפאים שונים, לא עזר. גם זריקות אפידוראל לא. גם כל מגוון התרופות. עד שאחרי כמעט 5 חודשים התחלתי לקבל סימבלטה ממרפאת כאב - והכל הסתדר. חזרתי להליכות, להתעמלות, לריקוד. קיבלתי את חיי חזרה. זה נמשך 8 חודשים, ואז ללא כל התראה מוקדמת מרגע לרגע חזר הסיפור. הפעם בצד ימין. כאב חזק מהישבן, דרך הירך הצידית, ברך ולאורך השוק. בלי חשמל ונימולים. הסימבלטה – שמעולם לא הפסקתי אותה הועלתה ל90 מ"ג, אבל לא עוזרת, גם לא תרופות שונות. קיבלתי זריקת סטרואידים לפורמינות תחת שיקוף (תור שהוזמן בארוע הקודם וכעת הגיע...) וגם לא עזר. עכשיו כשכבר לא הצלחתי גם לישון קיבלתי פרקוסט. לקחתי כמה פעמים וזה לא משפיע כלל. רוצה לציין שמאז שהסימבלטה הפסיקה לי את הכאב עבדתי מדי יום על חיזוק שרירי הליבה, בבית בתרגילים , לא שום דבר אגרסיבי ולא זהיר. פשוט לחזק אותם. אני ממש מיואשת. מתענה בזמן הערות, בקושי ישנה, וכבר אין לי ימי מחלה או חופשה "לבזבז"... רוצה להחזיר לעצמי את חיי.... מישהו עבר דברים דומים ויכול להמליץ מה לעשות? או רופא שיכול לתת המלצה מה עוד לנסות הפעם?

שלום רב, לא ניתן להשיב לפנייתך ללא עיון בצילומי ה-MRI וללא בדיקה גופנית. ככל הנראה הדיסק הבין-חולייתי לוחץ על שורשי העצב בצד ימין. מאחר שאלה כאבים באזור חדש, אני ממליצה לבצע בדיקת MRI עמוד שדרה מותני ולהיבדק על ידי רופא כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב