כאבים בירך במשך שנתיים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

07/02/2021 | 19:04 | מאת: אור

שלום רב. במשך שנתיים יש לי כאבים חזקים בירך שמאל.עשיתי מספר mri כולל עמ"ש מותני וירך ולא מצאו דבר שיכול להסביר כאבים אלה. הייתי אצל מספר אורטופדים וכל אחד אמר משהו אחר: אחד אמר שזה פריפורמיס,השני שזה לחץ על העצב הסכיאטי השלישי מתיחה חזקה של הרצועה הצידית של הירך והרביעי אליופסאוס.הכאבים הם כל הזמן ומחמירים בישיבה ובלילה בשינה(לפעמים מתעוררת מהם) עשיתי טיפולי פיזיוטרפיה,דיקור יבש טווינה וכו ושום דבר לא עזר. מבינה שהכאב כרוני.שאלותיי: 1)מה אפשר לעשות כדי להפטר מהכאב הזה שהורס את חיי-רופא אחד נתן לי גבפנטין ,שני נתן לי סימבלטה ושלישי ליריקה.איזה מהן יכולות לעזור במקרה שלי?ממה שאני מבינה זה יעלים את הכאב אך לא את הבעיה.מה עושים?(רוצה משהו עם הכי פחות תופעות לוואי)באיזה מינון,כמה ביום ותוך כמה זמן ארגיש הקלה?והכי חשוב האם העצב "יתרגל" למצב וכשאפסיק את התרופה הכאב ייעלם? רוצה לציין שלדעתי בגלל הספורט המרובה שאני עושה זה כנראה השרירים המכווצים לוחצים על הגידים והעצבים ואולי צריך משהו שיטפל גם בשרירים(למרות שמגנזיום לא עזר) 2)היות ואני מכורה לספורט מה כן מותר לי לעשות וכמה זמן ביום? מה לגבי מתיחות? תודה רבה.

שלום רב, לפי התיאור שלך, ממליצה על טיפולים בהזרקות בהנחיית שיקוף ואולטרה סאונד, לאחר עיון בבדיקות ההדמיה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב