טשטוש כל היום מה זה יכול להיות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

02/02/2021 | 22:24 | מאת: מיכלושה

עברתי היום פרוצדורה בהרדמה קלה. לפני הפרופופול המרדימה אמרה ששמה לי חומר מטשטש בוריד. הרגשתי ראש כבד וסחרחורות ואחר כך שמה את הפרופול ונרדמתי. אני רגילה שתמיד מזריקים חומר שקוף צהבהב לפני הפורופופול אבל אף פעם לא גרם לי לתחושות אלו. הבעיה היא גם שכל היום הייתי לא מווסתת ועם שיפוט לקוי וראש כבד. 1. האם זה יכול להיות בהשפעת אותו חומר? 2. ומה עשוי להיות החומר הזה? 3. האם היא לא צריכה לעדכן אותי לפני מתן החומר לגבי הסוג והשפעתו? יש לציין שזה די מרגיז אותי שעושים עם הגוף שלי מה שרוצים והרסו לי יום שתכננתי בו הרבה דברים.

03/02/2021 | 09:31 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, ביום בו עוברים טשטוש/סדציה, ההמלצה הבינלאומית החד משמעית היא לא לתכנן פעילות, לא לנהוג ולא לקבל החלטות חשובות, זאת, עד למחרת בבוקר. ניתן להניח שהרופאה הוסיפה תרופה נגד כאבים, כגון, קטמין או פנטניל, מאחר שפרופופול עצמה אינה תרופה נגד כאבים. לא מקובל לדון עם המטופל על כל תרופה כחלק מההרדמה, אלא אם כן, המטופל מבקש זאת. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב