הרדמה אפידורלית עלולה לגרום לקוצר-נשימה ואי יכולת להכניס אויר לריאות?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

19/01/2021 | 09:08 | מאת: סוזן

בגיל 37, נותחתי ע''י הגניקולוג שלי בניתוח קיסרי אלקטיבי בשל מנח עכוז של התינוק. אני מאוד מפחדת מטיפולים והתערבויות רפואיות ובזמן שקדם לניתוח הייתי במתח רב, חששות ודאגות מרובים. בחדר ניתוח, מהרגע ה1, הייתי במתח ולחץ עצומים! דפיקות לב ומתח בחזה. במיוחד פחדתי מהאפידורל. מיד אחרי שהמרדים ביצע את פרוצדורת האפידורל, חשתי שאינני מצליחה לנשום טוב. הרגשתי שהאויר שנשמתי לא מצליח להיכנס לריאות. נלחצתי וניסיתי לשאוף שוב ושוב והבעיה המשיכה. חשתי שאין לי חמצן וחששתי שתכף אחנק. למרות שהיותי טיפוס שחושש ולחוץ באופיי, מעולם לא חוויתי תופעה כזו בכול שנותיי. לא היה לי מספיק כוח לדבר ולהגיד משהו ואף אחד לא שם לב לבעיה שלי. המשכתי לנשום נשימות שטוחות כשאני מרגישה שאיני מקבלת מספיק חמצן בריאות. זה התיש אותי. הניתוח הסתיים ותחושת החנק וחוסר היכולת להכניס מספיק אויר לריאות נמשכה גם בתאוששות ובמחלקה. למחרת ב חלקה, ,המצב השתפר קצת ועדיין לא הצלחתי לנשום טוב. בעלי אמר לי שיש לי ''אויר כלוא'' בריאות ועלי לנשוף לאט ובהדרגה להוציאו וכשייצא החוצא, אצליח לנשום ולהכניס חמצן לריאות. בעזרתו תירגלתי נשימה ולאט לאט הצלחתי להשתחרר מהכאב בחזה ומההרגשה הפיזית שהאויר לא נכנס לריאות. ומתחושת המאמץ וההתשה שזה גרם לי. רק במהלך היום ה 2 לניתוח הצלחתי לנשום טוב וסופסוף תחושת החנק נעלמה. האם מה שקרה לי זה תגובה אלרגית להרדמה??

19/01/2021 | 14:44 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, על פי התאור שלך לא מדובר בתגובה אלרגית, אלא, בהשפעה של מאלחש מקומי באזורים גבוהים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

24/01/2021 | 09:06 | מאת: סוזן

כוונתך,שהאילחוש המקומי בעור בגב,הקודם לאפידורל,גרם למה שתארתי?

24/01/2021 | 15:43 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בהרדמה אזורית, כמו אפידורלית, מזריקים מאלחש מקומי. על פי התאור שלך ניתן להניח שחומר זה עלה גבוה בתוך החלל האפידורלי וגרם להחלשת שרירי הנשימה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב