הרדמה לא אפקטיבית ממה נגרמת

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/01/2021 | 04:05 | מאת: שי

שלום, יש לי עבר של פריקת כתף חוזרת, בכל פעם שאני פורק את הכתף אני הולך לבית חולים שם נותנים לי הרדמה עד שאני כמעט לא בהכרה ומחזירים לי את הכתף למקום. בכל פעם שנותנים לי הרדמה, ההרדמה לא עובדת ואני צריך לקבל כמות גדולה יותר של הרדמה ואז הרופאים שואלים אותי אם אני אלכוהוליסט או צורך סמים שבגלל זה ההרדמה לא עובדת. אני לא שותה ולא מעשן בכלל ככה שאני לא מבין למה ההרדמה לא עובדת עלי ואני צריך כמות גדולה יותר של הרדמה תמיד. יכולים להיות עוד סיבות שגורמות להרדמה לא לעבוד חוץ מצריכת אלכוהול וסמים? כמו שציינתי אני לא שותה ולא צורך סמים. תודה

14/01/2021 | 12:48 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בחירת תרופות הרדמה וכמותן כשההרדמה מתבצעת על ידי רופא מרדים, מותאמת לצרכים של כל מטופל ומטופל. ישנם חולים שזקוקים לכמויות יותר גדולות, גם אם הם לא מעשנים ולא שותים אלכוהול. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב