הרדמה מלאה עם אסתמה קשה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/01/2021 | 21:57 | מאת: שירי

שלום, יש לי אסתמה קשה. יש לי גם ריפלוקס קשה ובקע שסרעפתי שהוא בעצמו מחמיר תסמיני אסתמה. אני מתלבטת האם לעשות ניתוח לבקע וריפלוקס משולב. אני משתעלת לא קצת בגלל הריפלוקס. מה למעשה קורה בהרדמה מלאה אם אשתעל? האם ניתן להשתעל? האם זה מסוכן? אני מאוזנת עם מינון מאוד גבוה של משפאים אך הבנתי שעושים הכנה לניתוח ולוקחים פרדניזון שלי ממש מחמיר את הריפלוס. זה גורם לי לגרעפסים כל 10 שניות ככה רצוף שעות רבות. האם לפי דעתך זה סיכון גבוה מידי להכנס לניתוח כזה במצבי? תודה מראש

07/01/2021 | 14:34 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, מה שתיארת אכן מורכב. הבינותי שאין טיפול אחר כדי להביא לשיפור, פרט לניתוח. במהלך ההרדמה אין שיעול. חשוב לפגוש רופא מרדים לפני הרדמה ולעבור הכנה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב