מבקשת הסבר בבקשה .........

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/01/2021 | 19:59 | מאת: ראניה

שלום פרופ, הרדמה עמוקה (ניתוח מורכב ) - לא ניתן לנשום לבד, חייב לחבר את המטופל למכשירי הנשמה , לב וכו׳. המטופל לא בהכרה. הרדמה (כמו בגסטרוסקופיה) - כן ניתן לנשום לבד. ולא צריך להתחבר למכשירים. האם גם כאן המטופל לא בהכרה? אשמח להסבר..... תודה מראש

07/01/2021 | 14:37 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן יש הבדל בעומק ההרדמה. היעדר הכרה הוא אחד מהסימנים לכך. ניתן לדכא הכרה של המטופל ולשמור על הנשימה שלו במהלך גסטרוסקופיה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב