הרדמה בניתוח גניקומסטיה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

19/12/2020 | 18:45 | מאת: מר

היי אני אמור לעבור ניתוח גניקומסטיה בימים הקרובים בהרדמה כללית העניין הוא שבהרדמה כללית קודמת היתה לי אינטובציה קשה וגם שבירת שן ובגלל זה אני בטראומה מאד גדולה מהרדמה כללית השאלה האם ניתן לעשות באיזשהו אופן הרדמה אזורית/מקומית בניתוח גניקומסטיה דרגה 3. אשמח למענה. תודה

23/12/2020 | 13:55 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, ברוב המקרים, ניתוחים אלה מתבצעים בהרדמה כללית. ישנה אכן אפשרות לעשות בהרדמה אזורית, כמו כן, קיימת אפשרות לא לבצע אינטובציה ולהבטיח העברת חמצן באמצעות מכשיר אחר. על כך יש לדון עם הרופא המרדים בביקור טרום הרדמתי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב