מציאת 6ריד לחומר הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

18/12/2020 | 10:23 | מאת: טלי

היי. האם יתכן שבשל חרדה של המטופל קשה יותר למצוא וריד? אני תוהה אם מה שאתאר קשור אלימאו לחוסר מיומנות של המרדים. בשבוע שעבר עברתי טיפול בהרדמה. הרופא לא הצליח להכניס את המחט לערוי במקום הרגיל, ניסה בגב היד ולא הצליח ואז שם על הזרוע. בנסיונותיו, הכאב היה בלתי נסבל ונוסף לכך ביד השניה היה לי מד לחץ דם שפתאום התחיל ללחוץ וללחוץ וללחוץ על היד בלי להפסיק והכאיב לי יותר. חשבתי שאולי זה קשור לירידה בלחץ דם והמד בעצם חיפש וריד כדי למדוד. אבל לא מבינה בתחום... אשמח להבין אם משהו קרה לי או שזה קשור לחוסר מיומנות של המרדים והספור עם המד לחץ דם הוא מקרי.

23/12/2020 | 14:03 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן בחולה שנמצא בחרדה, הוורידים בתוכם מקובל להכניס עירוי, עלולים להיות קטנים יותר. לגבי הלחץ שהרגשת, לפי התיאור ניתן להבין שניפחו את המנג'טה כדי להרחיב את הוורידים מתחתיה, דבר שעוזר להכניס עירוי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב