בהמשך , בבקשה אשמח למענה.סליחה מראש

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

16/12/2020 | 18:37 | מאת: עדנה

שלום בהמשך לשאלה שנשאלה- אפשר להגיד שאנשים מסויימים שיש בידם חומרים כאלה ואחרים יכולים לעשות דברים איומים על אנשים, ואף אחד לא ידע ולא ירגיש. זה נורא בעיני!! כתבת שקיימים חומרי הרדמה באויר, אך זה לא נמצא בידם של הציבור הרחב, 1.אז בשביל מה חומרים כאלה קיימים? מה עושים איתם? 2. האם חומרים כאלה יכולים לגרום למוות? ***תשובתך שלום רב, כאמור, לא ידוע לי על שימוש בחומרים אלה על ידי אנשים פרטיים. בבקשה האם אתה בכל זאת יכול לענות מה עושים עם הרדמה באויר? לאילו מקרים? האם זה דורש בלון גז או משהו בסגנון או שמספיק רק לרסס כדי לגרום להרדמה מלאה? האם זה יכול לגרום למוות? אני ממש מוטרדת סליחה שאני מציקה!!! אתה תעשה מצווה אם תפרט בתשובותייך. תודה עדנה

23/12/2020 | 14:17 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, שאלה מסוג זה כבר נשאלה פעמים רבות בפורום. כפי שציינתי, אין שום הוכחות שבמקרים בהם אנשים לא שמעו את האירועים שהתרחשו/לא התרחשו בחדר בו הם ישנו, היה שימוש בחומרי הרדמה אותם ריססו כדי להרדים את האנשים. באופן עקרוני, קיימת אפשרות לרסס בחדר סגור חומר הרדמה. אפשר לעשות זאת באמצעות גז שנמצא בבלון או חומר שמתנדף. כאמור, לא ידוע לי על שימוש בצורה כזאת על ידי גורמים אזרחיים, אלא בניסוי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב