שינויים ניווניים כואבים בע"ש

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

19/11/2020 | 15:23 | מאת: ראובן

שלום רב , אימי בת 84 סובלת משינויים ניווניים קשים מלווה בכאבים עזים לאורך ע"ש ובעיקר בחוליות התחתונות עד עצם הזנב . הוצע ע"י אורטופד שלה ביצוע זריקות שיכוך שעשויות לעזור לתקופה קצרה של שבועות בודדים מאוד . היא אינה נעוניינת .שאלתי היא האם שימוש בגלי הלם או אלקטרומגנטים עשויים לעזור לתקופה ארוכה יותר ? מה עם שימוש בבי קיור לייזר ? מומלץ ?

שלום רב, טיפול בגלי הלם לא מיועד לטיפול בכאי גב, אלא, לכאבים במפרקים הגדולים. לגבי אלקטרומגנטים ובי קיור לייזר, אין לכך תמיכה בספרות הרפואית. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב