לד"ר לקר טיפולים בנוירלגיה טריגמינלית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

19/10/2020 | 10:14 | מאת: י.ד.

יש כ-3% סיכוי לאנסטזיה דולורוזה בריזוטומיה ובכירורגיה סטראוטקטית כטיפולים בנויראלגיה טריגמינלית. האם הכאבים והסבל של אנסטזיה דולורוזה קשים יותר לעומת התקפים של הנויראלגיה הטריגמינלית? מה יותר גרוע?

שלום רב, אנסטזיה דולורוזה היא תופעה של נימול וחוסר תחושה יחד עם כאבים באזור הפנים אחרי ביצוע ריזוטומיה. בדרך כלל עוצמת הכאב נמוכה יותר מכאב טריגמינלי ממנו סובל המטופל. תופעה זו יכולה לחלוף תוך 6-8 שבועות. בנוסף, נימול וחוסר תחושה שכיחים יותר מכאבים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב