רגישות לחלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין
אני בן 60. בשנה האחרונה הרגשתי קושי בעכול- כבדות, עיכול איטי וכד'. לפני כ -5 חודשים החלטתי להפסיק לצרוך חלב ומוצריו והתרשמתי שיש שיפור מהותי בעיכול. שאלתי: האם ישנן בדיקות ( דם ואח') המאפשרות לקבוע, לא רק על סמך "ניסוי ותהייה", האם קיימת רגישות לחלב? באיזה מידה? במידה והרגישות קיימת, האם מאפשרת אכילת מוצרי חלב? וכד'
שלום רב, יש מבחן נשיפה על מנת לבדוק רגישות לחלב. רופא המשפחה יכול להפנות אותך. המבחן מראה מהי מידת הרגישות. מי שרגיש ללקטוז יכול לאכול בד"כ מוצרי חלב במידה. כאן יש לנקוט את דרך הניסוי והטעיה, רצוי בעזרת דיאטנית שתדריך אותך מה וכמה לנסות. ניתן להעזר גם בכדורים אותם בולעים לפני אכילת מוצרי החלב והם מכילים את האנזים שמפרק את הלקטוז. בברכה, אורנה עצמון