ויטמיןB12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/06/2004 | 01:33 | מאת: רוחלה

במחסור של הויטמין הנ"ל - אילו מזונות מכילים ויטמין זה. מה הכמויות ליום נדרש לאכול מכל מזון. מדובר על אדם בוגר. שאלה נוספת: כאשר מקבלים כדורי ויטמין B12 האם יש צורך לקחת אותו עם מיץ תפוזים (לפי השמועה הכדור נספג טוב יותר)? ואילו עוד המלצות יש למניעת מחסור בויטמין הנ"ל

27/06/2004 | 19:35 | מאת:

רוחלה שלום, ההמלצות המקובלות לצריכת ויטמין B12 הינם 2.4 מיקרוגרם ליום. במצבים של חסר בדר"כ מומלץ בשלב ראשון ליטול תוסף למציצה תת לשונית( אין קשר למיץ תפוזים) ובמקביל לשלב מזונות העשירים בויטמין B12. המקורות התזונתיים לויטמין B12 הינם: בשרים, עופות, דגים וברמה פחותה יותר ביצים ומוצרי חלב. בברכה, רונית ענבר

27/06/2004 | 21:56 | מאת: רוחלה

האם גם בטונה יש את הויטמין הנ"ל. ואילו דגים מעושרים בויטמין הנ"ל

08/07/2004 | 00:48 | מאת: האכפתי.

לרונית שלום רב; בבדיקות דם אחרונות שעשיתי ב-28.6 התוצאות היו שאין לי ויטמין ב-12 בגוף ויש לי חוסר מושלם שאלתי? 1] האם יש קשר בין ויטמין ב-12 לבין עניין של הגלדת פצעים[קודם לקח לפצע להגליד 3-4 ימים היום כחודש] ואם כן מה המלצתך. 2] אני משתמש בתרופה שנקראת oxicod לשיכוך כאבים שאחד המרכיבים שלה הוא מורפיום. אנא תשובתך בהקדם האפשרי בתודה מקרב לב האכפתי.