מיקרוגל וויטמנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

23/04/2004 | 12:29 | מאת: ניסים

גורמים שונים ובינהם גלי מיקרוגל אחראיים להרס הויטמנים במוצרי המזון. 1. האם יש מחקרים בנושא? 2. אם אני מחמם מוצר של טבעול במקרוגל מה אחוז הויטמנים שנשאר יחסית למה שמצויין על האריזה?

26/04/2004 | 11:49 | מאת:

נסים שלום, ישנם שני הבדלים משמעותיים בין בישול על גז או בתנור לבין חימום במיקרוגל: הראשון הוא הזמן ככל שהחימום ממושך יותר יש הרס גדול יותר של ויטמינים. השני נוגע לסביבת הבישול,בבישול במים יש מעבר של רכיבים מהמזון למים וכך ערכו התזונתי של המזון נפגע. בישול במיקרו הוא קצר ללא סביבה מימית וערך המזון נשמר יותר. יש להקפיד על שימוש בכלים המתאימים למיקרוגל, כלים אלו יהיו מסומנים בקו מזוגזג תחום מלבן( פרטים נןספים ניתן למצוא באתר משרד הבריאות). בברכה, רונית ענבר

07/05/2004 | 23:13 | מאת: גיא

רונית שלום, קיבלתי המלצה מנטורופטית שלא לחמם אוכל במיקרוגל כי זה פוגע במבנה הביומולקולרי של המזון. האם התשובה שלך לגבי ויטמינים תקפה למזון בכלל?