סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין
שלום, האם בטחינה יש הרבה סידן ? באיזה מזון יש הרבה סידן חוץ ממוצרי חלב? האם יש איזשהו אתר בו אפשר להקליד מוצר או סוג מזון ואז הוא נותן מרכיביו? אם יש אשמח אם תרשמי אותו . תודה ענקיתתתתתתתת רוית
רוית שלום, מזונות עשירים בסידן כוללים: מוצריחלב, דגים הנאכלים על עצמותיהם (כדוג' סרדינים), מוצרי טופו שהוסף להם סידן. לגבי טחינה, המרכיב העיקרי בטחינה הינו שומן ולכן למרות שתכולת הסידן ייחסית גבוהה לא ניתן לצרוך ממנה כמויות גדולות שיספקו כמות סידן מספיקת. בברכה, רונית ענבר
שלום רוית, בטחינה שעשוייה משומשום מלא אכן יש כמות נאה של סידן. אולם כמות הסידן בטחינה "רגילה" נמוכה יותר. עוד מאכלים עשירים בסידן כוללים מוצרי סויה מועשרים בסידן(כגון סוגים מסוימים של חלב סויה), ירקות עליים ירוקים(למעט תרד ועוד כמה יוצאי דופן בהם הסידן לא ממש זמין), ברוקולי, מולסה מסוג בלקסטרפ, תאנים, שקדים וכו'. לגבי אתר- נסי את האתר של USDA פה(יש להקיש את שם המאכל באנגלית): http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi-bin/nut_search.pl בתיאבון, דורון