ערך תזונתי עולה בבישול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין
מעונינת לברר איזה ירק, בעת בישולו, ערכו התזונתי עולה?
שלום רב, ערכם התזונתי של ירקות מתאפיין בדרך כלל בתכולת הסיבים התזונתיים, הויטמינים והמינרלים. בבישול יש הרס של הויטמינים. בברכה, רונית ענבר
י.א שלום רב, אני שמחה לבשר לך, שיש שיטה אחת להכנת מזון, בה הערך של כל הירקות נשמר. מדובר בשיטה מדעית שפותחה באוניברסיטת הרווארד ושבה אין פגיעה במרכיבים התזונתיים של מה שמוכן בה. מעוניינת לשמוע עוד ? את מוזמנת. יום טוב,
ע"י בישול נכון, ולא בשיטות המקובלות, ניתן להגיע למצב שהמרכיבים התזונתיים שבירק הופכים להיות יותר זמינים לגוף מאשר בירק החי. ירק מבושל גם יותר קל לעיכול ומעשיר את מגוון הטעמים והניחוחים. אבל חשוב לבשלו בצורה שלו תפגע בערכו התזונתי.