שאלה..

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

09/05/2009 | 13:30 | מאת: אורית

אני ניכנסת לשנה הרביעית ללא עישון ומרגישה מצויין. כמה זמן צריך לעבור כדי שהריאות יתנקו לחלוטין. מה קורה אחרי 5,10,15 שנים ללא עישון?

10/05/2009 | 16:49 | מאת:

שלום אורית, ראשית אנו מברכים אותך על דרכך החדשה והרבה בריאות בהמשך. שנית, כמה עובדות פזיולוגיות: כבר 72 שעות לאחר הפסקת העישון מרבית הניקוטין מתפנה ממערכת העצבים ולכן יש הרפייה בסמפונות שמאפשר שיפור בנשימה. תוך 1 חודש יש שיפור של 30% בתפקודי הריאות ועד 9 חודשים לאחר ההפסקה יש הפחתה ניכרת בשיעול, בגודש בסינוסים ובקוצר הנשימה, וצמיחה מחדש של הציליה בריאות שמאפשר לגוף לטפל בכיח ,לנקות את הריאות ולהתגונן מזיהומים.אחרי 5 שנים הסיכון לחלות בסרטן הריאה יורד משמעותית ותוך 11 שנים תאים פרה סרטניים מוחלפים בתאים חדשים ובריאים. עד 15 שנים הסיכון לחלות בסרטן הפה, הלוע, הושט, שלפוחית השתן והלבלב יורד ועד 16 שנים אחרי, הסיכון לחלות בסרטן הריאה משתווה למי שלא עישן כלל. בהצלחה בהמשך דרכך! בברכה צוות מכון אברהמסון טלפון: כוכבית 9933*