עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

01/04/2009 | 16:16 | מאת: גלית

שלום רב אני בת 31, כבר יומיים לא מעשנת לאחר 12 שנים של עישון. בחרתי להגמל דווקא בזמן שאני חולה. אני מרגישה לא טוב ונראה לי שזה איך שהוא קשור לכך שאני לא מעשנת. משהו עובר עלי ואני חלשה מאוד, כל הזמן בוכה ועצבנית. לא יודעת אם מהמחלה או מהגמילה. לפעמים אני אומרת אקח סגריה אחת רק בשביל לא להשתגע אך אנני רוצה לשבור את הגמילה. שאלתי האם יש תופעות לוואי להפסקת עישון ואם כן כמה זמן אצטרך "לסבול"? היום פעם ראשונה בחיי עמדתי בצומת והתחלתי לנסוע כשעוד הרמזור אדום עד שהתעוררתי מהצפצופים. מרגיש כאילו הראש שלי לא במקום ואני לא יודעת אם זה נורמאלי?? כולם אומרים לי שזאת טעות להפסיק בבת אחת ושצריך בהדרגה. למרות שאני מרגישה נורא אני פוחדת לשבור את המילה של עצמי. האם זה נכון? האם כדאי לעשן ולהפסיק בהדרגה? אוףף זה נראה כאילו זה לא ישתפר ולעולם אאבק נגד הסגריה. תודה

05/04/2009 | 12:57 | מאת:

שלום גלית, יש לגמילה מעישון תופעות לוואי פיזיות שקשורות בירידה ברמת הניקוטין בגוף ויכולות להתבטא ב :עייפות,סחרחורות או עירנות יתרה לעיתים אף בכי בלתי נשלט שזה טבעי כי אנשים רבים חווים בגמילה סוג של פרידה ובד"כ אצל מי שזה קיים,תופעות אלו חולפות מאחר ותהליך הגמילה הינו תהליך של 21 יום שבהם הגוף מסלק חומרים רעילים.במהלך ה 72 שעות הראשונות ישנה ירידה של חצי מכמות הניקוטין בגוף.(לא משנה אם עישנת 5 סיגריות ביום או 15 או 5 קופסאות)אחרי 72 שעות נותרים 50% של חומרים רעילים וניקוטין וכל יום חלה ירידה של 20% והמנות קטנות מיום ליום. המלצתנו היא להתרחק ממעשנים ולשתות הרבה מים כדי לעזור לגוף להתנקות ולהוציא את החומרים הרעילים. תבדקי אם הורדת בצורה דרסטית את שתיית הקפה כי אז את נגמלת משני חומרים ממריצים: גם קפאין וגם ניקוטין, ולכן תשתי יותר קפה ולא לשכוח, שוב, הרבה מים! בהצלחה וחג שמח. צוות מכון אברהמסון טלפון: כוכבית 9933*