מכור לנרגילה קשות

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

23/09/2008 | 22:41 | מאת: שרה

שלום ארוס שלי מעשן נרגילה יותר מ9 שנים והוא ממש מכור הוא לפעמים מעשן יותר מ3 שעות רצוף אבל זה יום יום לפחות כל יום שעה . וזה ממש השפיע על הבריאות שלו גם בגלל שהוא לא עושה כושר והעבודה שלו רובה בישיבה יש לו שומנים וכולסטרול מאוד גבוה זה ממש כמעט והשורשים נסתמות אתלו והרופא כבר חודשים אומר לו שיפסיק את הנרגילה אבל הוא אומר שלא יכול שהוא ממש מכור מה אני אעשה איך הוא יגמל? מה הוא צריך לעשות בשביל שייגמל *אצלנו בעיר אין גנים אין מקומות ציבוריים שילכו הנוער אליהן אז הם הולכים לבתי קפה שכולן נרגילה והוא נפגש עם החברים שלו שם וכולם מעשנים אז זה הופך ליותר קשה להתרחק מנרגילה כי זה גם בשבילו בזבוז זמן מה לעשות בבקשה תעזרו לי בשביל לעזור לו

25/09/2008 | 10:24 | מאת:

שרה שלום, הגמילה מעישון היא תהליך מורכב המתחיל ברצון, הרצון להפסיק לעשן חייב לבוא מהמטופל עצמו, אנו לא מאמינים ב"להטיף" לגמילה. ההחלטה להפסיק לעשן היא אישית וצריכה לבוא מתוך המטופל עצמו ובדרך כלל זה קורה בסביבות גיל ה-30. זהו שלב בחיים שבו מתחילים להרגיש את הסירחון, הנזקים הבריאותיים, הנטל הכלכלי וכו'. המלצתינו היא לנסות ולחשוף את ה"נגמל" הפוטנציאלי למידע על תהליך הגמילה ואנו יכולים לשלוח לך חומר בדואר אם תרצי. כמו כן לפרטים נוספים, ניתן להתקשר למכון לטלפון:כוכבית 9933* אנו מאחלים לך ולבן זוגך שנה טובה,בריאה ובהצלחה!! בברכה צוות המכון, מכון אברהמסון גמילה מעישון והתמכרויות טלפון:כוכבית 9933*