עליה בהיקפים אחרי גמילה?

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

26/08/2008 | 09:39 | מאת: אורית

היתכן? אני גמולה 3 חודשים (ויותר אוהבת את עצמי), לא השמנתי (או כך לפחות מראה המשקל), אבל - כמעט כל זוגות המכנסיים שלי לא עולות עלי ונהייתה לי בטן שבולטת מבעד לחולצות טריקו. האם יש הסבר פיזיולוגי לתופעה? ואולי זה בכלל קשור לגיל (34)?

28/08/2008 | 11:56 | מאת:

אורית שלום, ראשית,ברצוננו לברך אותך בדרכך החדשה והנקיה מעישון!! שנית לשאלתך,עם הפסקת העישון תיתכן עלייה במשקל של 2-3 ק"ג ואף נפיחות קלה בבטן, הנובעת מהאטה של חילוף החומרים בשל העדר ניקוטין.התופעה חולפת והגוף מתאזן כעבור מס' שבועות. במידה ויש חרדה אמיתית לכל גרם,אנו ממליצים לשלב הליכה של כ 30 דק' ביום שעתיים לפני השינה. כמו כן,במכון אברהמסון מטפלים כבר 25 שנה בהצלחה בגמילה מעישון,אכילה והתמכרויות בדרך יחודית וטבעית. ובנושא תזונה ישנו טיפול מאד מסוים בגמילה מסוכרים וגלוטן. הטיפול מפחית את הדחף לכל המוצרים שמכילים קמח וסוכר,וברוב המקרים אחרי טיפול אחד יוצאים בתחושה של אדישות לעוגות ולמתוקים..(ניתן לאכול הכל ובלי הגבלה-בשרים,דגים,גבינות,קטניות,ירקות ופירות). אם קרה ויש עדיין איזשהו צורך מסוים,מקבלים טיפולים נוספים לפרטים נוספים ניתן להתקשר למכון לטלפון:כוכבית 9933* בהצלחה! בברכה צוות המכון, מכון אברהמסון גמילה מעישון והתמכרויות טלפון:כוכבית 9933*

28/08/2008 | 18:11 | מאת: אורית

ד"ר אברמסון שלום, התעניינתי בהסבר פיזיולוגי לגבי תופעה, שכלל אינה כוללת עליה במשקל ... לא ציפיתי שתפרסם את המכון שלך כתשובה.

14/09/2008 | 01:40 | מאת: להלה

אני הפסקתי רק לפני כמה ימים וכבר התנפחתי קצת וזה מתסכל. כשחיפשתי למה זה קורה בדיוק דווקא מצאתי כמה מאמרים טובים על התופעה של הפסקת עישון והשמנה. אם תקלידי בגוגל את המילים "הפסקת עישון תיאבון השמנה" זה יביא אותך ללינקים. בעיקרון , ממה שקראתי, מסתבר שהפסקת משפיעה על המשקל בכמה אופנים שונים, ( בין השאר, הניקוטין מדכא תיאבון, ההורמונים אנדרנלין ואינסולין מושפעים מהפסקת עישון ומשפיעים גם על התיאבון, ויש גם משהו שנקרא LPL ומסתבר שגם הוא תורם בסופו של דבר לעלייה במשקל.) בקיצור, הם טוענים שאדם שמפסיק לעשן, גם אם ימשיך לאכול אותו דבר או אפילו פחות, יש סיכוי טוב מאוד שיעלה במשקל או בהיקפים לאחר מכן. כדאי לך לקרוא את זה. הם גם נותנים עצות איך להתמודד. בהצלחה ^_^