ניקוטין

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

29/07/2008 | 23:16 | מאת: גלית

שלום אני הפסקתי לעשן דרככם ואני מאושרת רציתי לדעת אני כבר עוד מעט 4 חודשים נקייה מסיגריות!!!!!!!!!!!!!!! 1) האם יש לי עדיין בגוף ניקוטין? האם אני כבר נקייה מסיגרויות? 2)מה לגבי הריאות שלי? הייתי מעשנת במשך 10 שנים קופסא ביום... 3)האם זה שאני יושבת עם חבר'ה באיזור מעשנים..יכול להזיק לי (הישיבה היא באיזור בחוץ , בחוץ) 4) אני מהתחלת התהליך היה לי ממש קל (להפתעתי) והאם יש מצב שמשהו יכול להשתבש, ופתאם יהיה לי צורך לעשן סיגיריה? 5)קראתי באיזשהו מקום שייש בעגבניה, ותפוחי אדמה ניקוטין האם האכילה מרובה של עגבניות , מכניסה לי לגוף ניקוטין..אני ממש אוהבת עגבניות ואין יום שאני לא אוכלת

04/08/2008 | 15:06 | מאת:

גלית שלום, ראשית ברצוני לברך אותך בדרכך החדשה והנקיה מעישון!! ולשאלותייך,תהליך הגמילה הינו תהליך של 21 יום המורכב מ 72 שעות ראשונות וכאמור מ 21 יום ראשונים.כל יום לאחר הגמילה הגוף מסלק כ 20% מהחומר הרעיל ובמילים אחרות,במהלך ה 72 שעות ראשונות ישנה ירידה של חצי מכמות הניקוטין בגוף.(לא משנה אם העדן עישן 5 סיגריות ביום או 15 או 5 קופסאות) אך,עדיין יש 50% מהניקוטין בדם אחרי 72 שעות(בהנחה שהדם באמת שתה מים והתרחק ממעשנים).. וה 50% האלו גם יורדים כל יום ב 20% והמנות קטנות מיום ליום. ולשאלתך, האם ישיבה עם חבר'ה מעשנים יכולה להזיק לך?! התשובה היא,עד שאחוז המנות לא מגיע ל 0,עדיין יש מספיק ניקוטין בגוף על מנת להפעיל את הרצפטור של הניקוטין במוח. שורה תחתונה,אדם שלא עישן במשך 21 יום,עבר תהליך מלא של גמילה. כמו כן,אין שום מרכיב ניקוטין בירקות שציינת לא בעגבניה ולא בתפו"א.נהפוכו,זה מאד בריא וכדאי שתמשיכי לאכול מהם. לשאלות נוספות נשמח לענות לך בטלפון:כוכבית 9933* בהצלחה גם לך!! בברכה צוות המכון, מכון אברהמסון גמילה מעישון והתמכרויות טלפון:כוכבית 9933*