איך לגרום לבעלי להפסיק לעשן

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

31/05/2008 | 20:49 | מאת: הנואשת

שלום רב, אני ובעלי נשואים 3 שנים .כל תקופת החברות שלנו קיבלתי ממנו הבטחות שהוא יפסיק לעשן אחרי החתונה .אחרי החתונה הוא דחה את המועד לאחרי הלימודים ,אחרי הלימודים לאחרי שימצא עבודה ועכשיו אחרי שיהיו לנו ילדים . אנו מתכננים ילדים בקרוב ובאמת חשוב לי שהוא יפסיק לעשן . הבעיה אני לא מרגישה שהוא בכלל רוצה להפסיק.הוא נהנה מהעישון ואני לא רואה שיש לו כוונה להפסיק גם כשיהיו לנו ילדים . לדעתי אוכל להכריח אותו להפסיק ולאיים שאני לא מוכנה להביא ילדים כאשר הוא מעשן . איך אני יכולה לגרום לו להפסיק לעשן ?האם לאיים עליו ? יש לכם רעיונות ?

02/06/2008 | 09:41 | מאת:

שלום, הגמילה מעישון היא תהליך מורכב המתחיל ברצון, הרצון להפסיק לעשן חייב לבוא מהמטופל עצמו, אנו לא מאמינים ב"להטיף" לגמילה. ההחלטה להפסיק לעשן היא אישית וצריכה לבוא מתוך המטופל עצמו ובדרך כלל זה קורה רק בשנות ה-30, זהו הגיל שמתחילים להרגיש את הסרחון, הנזקים הבריאותיים, הנטל הכלכלי והשפעת הילדים, המלצתנו היא לנסות ולחשוף את ה"נגמל" הפוטנציאלי לחומרים על תהליך הגמילה אנו יכולים לשלוח לך חומר בדואר אם תרצי? כמו כן אוכל לספר לך כי מחקרים שעשינו בנושא הסיבות שבגללן אנשים מפסיקים לעשן גילינו כי :לידת ילד היא אחת הסיבות המובילות, משהו קורה לאנשים כשנולד ילד, ואנו מאחלים לך שגם אצל בעלך זה יקרה בהצלחה גם לך ולו! בברכה צוות המכון, מכון אברהמסון גמילה מעישון והתמכרויות טלפון:כוכבית 9933*