שלום

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

19/05/2008 | 11:37 | מאת: איילין

שלום. אני רוצה לשאול את אחד הרופאים שאלה. האם לעישון יש נזקים הנגרמים על ידי גמילה מעישון?

20/05/2008 | 10:21 | מאת:

איילין שלום, ראשית ברצוני לציין כי צוות המכון מונה מטפלים אלטרנטיביים ולא רופאים!! שנית לשאלתך,לא רק שאין נזקים הנגרמים מגמילה מעישון אלא נהפוכו, היתרונות הם רבים!! עישון הוגדר ע"י ארגון הבריאות העולמי,כגורם המוות מס' 1 בעולם הניתן למניעה - ע"י גמילה מעישון. התוצאות לאחר גמילה מעישון הן כדלקמן: שנה לאחר הפסקת העישון יורד הסיכון לחלות במחלות לב ב 50%, ובתוך 15 שנה הסיכון של מעשן לשעבר או לא מעשן כמעטט זהה. כנ"ל לגבי הסיכון למות מסרטן. 68% מאוכלוסיית הגברים מנסים להפסיק לעשן,ולעומת זאת רק 44% מאוכלוסיית הנשים מנסות להיגמל.. בנוגע לתמותה בעקבות עישון - מדי שנה נפטרים לפחות 7,000 אנשים ממחלות הקשורות ישירות לעישון. כלומר, מדי יום נפטרים בישראל כ-20 איש ממחלות הקשורות לעישון.מעשנים הנפטרים כתוצאה מעישון לפני גיל 70, מפסידים בממוצע 22 שנים מתוחלת החיים הרגילה. כמו כן, קיים קשר בין עישון לרמת השכלה כלומר, קיים קשר חזק בין רמת השכלה נמוכה לעישון!! לפרטים נוספים נשמח למסור בטלפון כוכבית *9933 בהצלחה גם לך!!!! בברכה צוות המכון, מכון אברהמסון גמילה מעישון והתמכרויות טלפון כוכבית 9933*