האם הזיבן הולך להרוג אותי לפני הסיגריות? הצילו!

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

24/11/2006 | 10:23 | מאת: בן 27

שלום וברכה לרופא אני בן 27, מעשן כבר למעלה משתים עשרה שנים, ולאחרונה החלטתי שאני חייב להפסיק. התחלתי טיפול במכון אברהמסון שעד כה (לאחר 3 טיפולים) לא ממש עזר לי. במקביל ניגשתי לרופאת המשפחה שלי וקיבלתי ממנה מרשם לזיבאן המפורסם. התחלתי לקחת את הכדור אמש, אבל היום כולו לווה בבחילות והרגשה לא נעימה, כאילו אני חולה בוירוס, הרגשה שכמובן החריפה בעת עישון. היום לפנות בוקר התעוררתי באמצע הלילה מבחילה קיצונית, ורצתי להקיא. השאלה היא בעצם כזאת: מה עלי לעשות? להפסיק את הטיפול בזיבאן או "לספוג את זה" ולהמשיך כמו שהרופאה אמרה לי ועוד לעלות לשלוש כדורים ביום, לאחר שלושת הימים הראשונים? האם תגובה כזו לתרופה נפוצה? מה עלי לעשות? חשוב אולי לציין שאני גם מטופל במקביל בתרופה venla לכדור אחד ביום. אולי זה משפיע?

25/11/2006 | 17:56 | מאת:

שלום , תרופת ה venla , שייכת גם היא לקבוצה רחבה של נוגדי דכאון. לכן, תיתכן אינטראקציה עם תרופת הזייבן. בכל מקרה, לאור התלונה שלך, ולאור העובדה שאחת מתופעות הלוואי של הזייבן היא בחילות, המלצתי לך להעזר בתחליפים אחרים כמו מדבקות ניקוטין. גם דרך הלקיחה של הזייבן שציינת לא נכונה. יש ליטול טבליה אחת בשלושת הימים הראשונים ולאחר 3 ימים שתי טבליות. אך כרגע זה לא רלוונטי עבורך. בהצלחה, ד"ר איה פלג