מסטיק

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

20/10/2006 | 18:44 | מאת: מרק

שלום רב אני מעשן יותר מ25 שנה בערך 11/2 קופצאות. החלטתי שזה מספיק. איך משתמשים במסטיק? קניתי nicotinel 4mg . אמרו לי שאסור לעשן . מה הם התופעות לווי אם אני אעשן? למה אסור? האם יש אבדל בין המסטיק ומדבקות? בק. חולים אין יותר מדבקות. בתודה מראש

27/10/2006 | 08:51 | מאת:

שלום מרק, התחליפים התרופתיים (זייבן ותחליפי ניקוטין) נועדו לסייע בגמילה הפיזית, עקב ההתמכרות לניקוטין. תרופת הזייבן גם מורידה הרצון לעשן וממתנת העליה במשקל. לגבי תחליפי הניקוטין: אסור להעזר בהם כשמעשנים כי יכולה להיוצר הרעלת ניקוטין. הרעיון הוא להוריד את כמויות העישון, לקבוע יום הפסקת עישון ואז להתחיל את הטיפול בהם. המדבקות משחררות במשך כל היום את כמות הניקוטין, ללא שאר אלפי חומרי העישון המזיקים. במהלך הטיפול, מורידים את המינון של הניקוטין (יש שלושה מינונים). המסטיק, משחרר רמות ניקוטין בלעיסה והאספקה אינה סדירה. ניתן להעזר במסטיק גם כתוספת למדבקות. לפי כמות ומשך העישון שציינת, המדבקות עדיפות עבורך. בהצלחה, ד"ר איה פלג