זייבן ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

10/09/2006 | 19:02 | מאת: רונית

שלום אני נוטלת זייבן מזה שבעה ימים. היום בו החלטתי להפסיק לעשן הוא יום שלישי השבוע. ראשית האם זה בסדר מהבחינה הזו שאני עדיין מעשנת? הבעיה שלי היא שיש לי נדודי שינה. אני לא מצליחה להרדם גם אם אני עייפה. ואני מתעוררת אחרי שעתיים מנסה לישון במשך השעתיים הבאות ונרדמת לקראת הבוקר. אני נוטלת את הכדור השני ב 4:30 . האם תופעות הלוואי יחמירו?

12/09/2006 | 14:04 | מאת:

שלום רונית, בתחילת הטיפול בתרופת הזייבן, ניתן להמשיך לעשן ולתרגל ירידה בכמויות. ההמלצה היא לקבוע את יום ההפסקה תוך 7-14 יום מתחילת הטיפול. אחת מתופעות הלוואי האפשריות של הזייבן היא נדודי שינה. לעיתים הדבר חולף עם התקדמות התהליך. אני ממליצה לך להתמיד עוד מספר ימים בנטילת שתי הטבליות ולראות באם חל שיפור. במידה ולא או שתחול החמרה, עליך לפנות לרופא המטפל לבחון ירידה במינון, כלומר להעזר רק בטבליה אחת בבוקר. בהצלחה, ד"ר איה פלג