הפסקת עישון,דיכאון וחרדה.

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

01/09/2006 | 02:26 | מאת: לילי

שלום לכולם. בעבר, הפסקתי לעשן בעזרת זייבן וחזרתי לעשן לאחר שמונה חודשים. זאת הייתה תקופה מאוד לא נעימה עבורי, כולל התקפי חרדה - שמעולם לא היו לי קודם. ובסוף- גם דיכאון. היום, ביקשתי שוב מרשם לזייבן ואז הרופאה שאלה אותי כל מיני שאלות על דיכאון וחרדה... עניתי "לא" כדי לקבל את המרשם המיוחל אבל עכשיו אני חושבת האם באמת יש קשר בין התקפי החרדה שהיו לי אז לבין הזייבן?? האם ישנם אנשים מסויימים שאסור להם לקחת את התרופה? אני בת 30. די בראיה באופן כללי. למעט התקפי החרדה לפני שנתיים שטופלו בעזרת פסיכותרפיה לא סבלתי מאיזשהן הפרעות... בקיצור, אני מתה מפחד לקחת את הכדורים שוב - מה לעשות?

02/09/2006 | 11:48 | מאת:

שלום לילי, תרופת הזייבן לא מתאימה למי שסבל או סובל מבעיות דיכאון וחרדה או נוטל תרופות מסוימות להורדת דיכאון. איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך, אך לאור האינפורמציה המועטה שכתבת, נראה לי התרופה אינה מתאימה עבורך. תוכלי להעזר התחליפים אחרים (מדבקות נקוטין) ולהסתייע בטיפול התנהגותי-נפשי הניתן על ידי מומחה גמילה מעישון (פרטני או קבוצתי). השילוב הנ"ל מעלה את ההצלחה בגמילה ומאד מסיע בתהליך. בהצלחה, ד"ר איה פלג