בקשה לקבלת עזרא בהפסקת עישון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

28/08/2006 | 22:36 | מאת: ר.ב.

בעלי (בן 49) עבר לפני שנה צינטור עקב סתימה של 3 עורקים (100% 98% 89%), והצליחו לפתוח שתיים מתוך שלושת הסתימות שהיו. הוא החל לעשן בגיל 40 ולמרות מאמצי הרבים בנסיון הפסקת העישון, ידי קצרה מלהושיע. אביו נפטר בגיל 42 עקב דום לב (וכפי הנראה המחלה הינה תורשתית) ולמרות כל המאמצים הוא עדיין מעשן כקופסא וחצי ביום. האם ישנה אופציה לנסות ולעזור לו להפסיק לעשן (הוא נטל בעבר את הכדורים אך זה לא עזר במאומה). אודה על קבלת תשובה ואפשרית גם קבוצת תמיכה. ,תודה, ר.

30/08/2006 | 11:44 | מאת:

שלום, אין ספק שבעלך חייב להפסיק לעשן ויפה שעה אחת קודם. אני ממליצה לו להעזר בטכניקות הידועות והיעילות לגמילה: שימוש בתחליפים תרופתיים וסיוע מקצועי של מומחה גמילה מיעושן(אישי או קבוצתי). לגבי סדנאות תמיכה - עליך לברר לגבי פתיחת סדנאות במוקד קופת חולים אליה את משתייכת. חשוב לציין, כי מוטיבציה כלשהי חשובה בטרם כניסה לתהליך. בהצלחה, ד"ר איה פלג