שיטת הפסקת עישון בעזרת זיבן

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

01/07/2006 | 17:46 | מאת: ADRIAN

אחרי 40 שנות עישון החלטתי לנסות להפסיק לעשן בעזרת זיבן. בין כל ההודעות לא מצאתי את השיטה המומלצת. אבקש לדעת מה היא.

02/07/2006 | 09:46 | מאת:

שלום אדריאן, ברכותי על ההחלטה החשובה! לגבי הזייבן - זוהי תרופה המאושרת לצורך גמילה מעישון על ידי משרד הבריאות. התרופה פועלת במספר מישורים: היא ממתנת סמפטומי הגמילה הפיזיים בהעדר ניקוטין, שהוא החומר הממכר, מדכאת הרצון לעשן וממתנת את העלייה במשקל. יש להקפיד על דרך הלקיחה: בשלושת הימים הראשונים, יש ליטול טבליה אחת, מהיום הרביעי ואילך, שתי טבליות, בהפרש של 8 שעות ולא יאוחר מהשעה 4-5 אחה"צ. משך הטיפול כחודשיים (120 טבליות). המרשם לקבלת התרופה ניתן על ידי הרופא המטפל. כמו לכל תרופה, גם לתרופת הזייבן תיתכנה תופעות לוואי: סחרחורות, בחילות, יובש בפה ועוררות. התרופה ידועה בסיועה להצלחת תהליך הגמילה. בנוסף, מומלץ להעזר בסיug התנהגותי של מומחה גמילה מעישון (פרטני או קבוצתי). בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il

13/07/2006 | 10:24 | מאת: pablo

דר. פלג שלום לאחר 20 שנה עישון ( בשנים האחרונים עד 40 סיגריות ) לפני כשנה ניסיתי להפסיק לעשן בהמצעות הכדורים. כיוון שהמשחתי לעשן - אומנם פחות ממה שהייתי מעשן - עד סיום הטיפול, לאחר הכדור האחרון חזרתי ( יום אחרי יום ) לכמות הנורמלית (? ) ביום ראשון החלתתי לנסות שוב. הפעם מבלי לחקות , התחלתי לשכנע את עצמי להפסיק מיום שני ב(א) לא קניתי סיגריות (ב) וניסיתי לעשן כמה שפחות וכך ביוםמיים האחרונים ירדתי ל 5/7 סיגריות אחותי כבר יותר משנה בחצי לא מעשנת ( גם היא הפסיקה הודות לכדורים ) ואמרה לי אתמול שלשכנע את אצמי לא לעשן מהיום הראשון מפריע לתהליך הטבעי של הכדור ושאני צריך להמשיך לעשן רגיל (??) עד לאחר שבוע ואז להחלית להפסיק לגמרי. מה נכון ??? לעזרתך אודה pablo