הפסקת עישון ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

16/04/2006 | 21:19 | מאת: שלומי

ד"ר אייה שלום רב אישתי מעשנת כבדה מזה 30 שנה, כ40 סיגריות ליום. מזה 10 ימים היא לוקחת זייבן, 2 ליום, בוקר וערב. כשבוע ימים לערך מעשנת כ-5 סיגריות ליום, חווה עצבנות, רעד, התפרצויות, בכי, דיכאון, ורצון עז לעשן. מקבלת את מלוא התמיכה, אני ממש אובד עצות, לא יודע מה לעשות הלאה. היא רוצה להפסיק את התהליך. אשמח לשמוע את דעתך, ואם תוכלי להפנות מספר מילים מאוד ממוקדות בעניין. בכבוד רב, שלומי

19/04/2006 | 10:09 | מאת:

שלום שלומי, אשתך חווה סמפטומי גמילה פיזיים ונפשיים, אשר הגיוניים וצפויים לאור מגמות העישון שציינת. חלק מהסמפטומים קשורים להתמכרות לניקוטין וחלק לגמילה הנפשית - לפרידה מהסיגריות ולשינוי הרגלי העישון. החודש הראשון יהיה הקשה ביותר ולאחר מכן היא אמורה לחוש הקלה. עליך להסביר לאשתך כי בקרוב היא תחוש את השינוי ואת יתרונות הגמילה. תרגילי הרפייה, פעילות גופנית מתונה לשחרור ושתייה מרובה של מים מסייעים. על מנת להקל על ההתמודדות הלא קלה, מומלץ מאד להסתייע בסיוע מקצועי, זאת מעבר לתמיכה המשפחתית. הדבר חשוב לאור האינפורמציה שציינת ולכך השפעה חיובית על התקדמות והצלחת התהליך. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il