הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

08/03/2006 | 19:30 | מאת: אלכס

הפסקתי לעשן ליפני חודשיים וחצי באופן פיתאומי מהיום למחר ללא כדורים או כל עזרה אחרת ללא סיבה מיוחדת וללא שום הדרכה איו זו הפעם הריאשונה שאני עושה זאת עשיתי זאת מספר פעמים בעבר במשך השנים עשנתי כ-2 קופסאות ליום במשך כ40 שנה אני בן 57. זה לא קל זה אפילו קשה קשה מאוד . בפעמים הקודמות מה שהיה שובר אותי זה היה ההשמנה שבאה בעיקבות הפסקת העישון. היתי מגיע להפסקה בעישון עד לכ-6 חודשים וחוזר לעשן בגלל ההשמנה.ה]פעם החלטתי להמשיך ולא להישבר חרף הכל. שאלתי היא איך אוכל להימנע מלעלות במישקל או לפחות למזער את העליה במישקל בתודה מראש אלכס

12/03/2006 | 20:25 | מאת:

שלום אלכס, ברכותי על התהלחך המוצלח שאתה עובר! לא בהכרח חייבים לעלות במשקל בזמן הפסקת עישון. מודעות, שמירה על הרגלי האכילה, פעילות גופנית ושתיית מים - תורמים לכך. בולמוס האכילה קשור לחסך סביב הפה ותוכל למתן זאת על ידי אכילת ירקות (גזר, פלפל, מלפפון) חתוכים בצורת סיגריות , הכנסת קיסם, ,סיגריה מפלסטיק או גרעין של פרי. זכור, לעיתים קשה להילחם במקביל בשתי החזיתות. ניתן להתחזק בתהליך הגמילה ולאחר מכן להתמודד עם העלייה במשקל, במידה ותהיה. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il