שאלה דחופה מאוד!!!

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

09/02/2006 | 11:52 | מאת: דגנית

איה שלום, אני נוטלת זיבן מתאריך : 1/1 ועד עכשיו הכל הולך בסדר. עברתי בשבועיים הראשונים את התופעות לוואי הרגילות (קצת חוסקר שקט, כמה לילות עם סיוטים, איבוד תאבון - שלא חזר לי עד היום- ) התופעות נעלמו אבל- לפני כשבוע, התחלתי להרגיש סחרחורות חזקות שמלוות בדפיקות לב מואצות והרגשה של מחנק - חוסר יכולת לנשום. רצוי לציין שאני צעירה(27) ובריאה בד"כ. אין לי מושג אם זה קשור לנטילת הזיבן או לא, היום הלכתי לעשות בדיקות דם, לחץ הדם היה טיפה נמוך (בד"כ היה נורמאלי), האחות המליצה לי להפסיק את נטילת הזיבן ליומיים ולראות אם חל שינוי. רציתי לשאול: 1. האם תופעות לוואי אלו מוכרות ונורמאליות, או שמא הן מעידות על דבר מה שאינו קשורה ורצוי להפסיק מייד את הטיפול? 2. אם הפסקתי את הטיפול ליומיים או יותר האם ניתן לחזור שוב ליטול את הכדורים או כשאני חוזרת להתחיל בכדור אחד ליום במשך 3 ימים? הודה לך על התיחסותך המהירה, יום מקסים

09/02/2006 | 13:00 | מאת:

שלום דגנית, המלצת האחות נכונה וכך ניתן לבדוק באם קיים קשר בין הטיפול ובין תלונותיך. במידה ותחזרי לטיפול עם הזייבן, יש לעשות זאת בהדרגה עם נטילת טבליה אחת. דרך נוספת להקלת סימפטומי הגמילה הפיזיים היא להעזר בתחליפי ניקוטין . להזכירך, אסור להשתמש במדבקות ולעשן. יש ליטול את המדבקות רק לאחר ההחלטה על יום ההפסקה. מקווה שתחושי טוב. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il

09/02/2006 | 14:26 | מאת: דגנית

איה, רוב תודות לך על תשובתך המהירה. אני חייבת לציין שהיום לא נטלתי כדור ואני מרגישה שיפור ניכר גם בסחרחורות וככל שעוברות השעות גם תחושת המחנק מתחילה להיות פחות קריטית. שוב, תודה, דגנית