זייבן+מסטיק ניקוטיל

דיון מתוך פורום  גמילה מעישון

03/01/2006 | 12:35 | מאת: שגב

לד"ר איה פלג שלום אני לוקח זייבן לגמילה מעישון שאלהיש לי העם אפשר להשתמש במסטיק ניקוטיל במקביל לזייבן? אני הפסקתי לעשן לפני שבוע בפעם הראשונה בחיי מזה 30 שנה(בעבר לא ניסיתי להפסיק לעשן)וכבר אני מרגיש יותר קל אבל נאמר לי שצריך להפסיק בהדרגה מ2 חפיסות לשעבר ל2-3 סיגריות ביום בשבועיים הראשונים לנטילת הזייבן האם זה נכון?כי היום אמרו לי במקום העבודה שבחור הפסיק לעשן בבת אחת והוא קבל דום לב לאחר חודש של הפסקת עישון לחלוטין בתודה מראש שגב

06/01/2006 | 12:21 | מאת:

שלום שגב, אני שמחה על הצלחתך עד כה בתהליך הגמילה וזאת לאחר הרבה שנות עישון. אין צורך לשלב בין תרופת הזייבן ובין מסטיקים הכוללים ניקוטין. תוכל להעזר במסטיקים רגילים לפיצוי החסך סביב הפה. לאור מגמות העישון שציינת כנראה שכדאי לך להעזר בתרופת הזייבן לחודש נוסף לפחות. תוכל לפנות אלי שוב בסיום החודשיים הראשונים ללקיחת התרופה ואמליץ לך לגבי המשך שימוש. הדרך הנכונה הלהיגמל היא לתרגל ירידה בכמויות עם לקיחת הזייבן ולקבוע יום הפסקת עישון לאחר 7-14 מתחילת הטיפול. גמילה מעישון אינה גורמת לתחלואה כפי שציינת. דום הלב נגרם מסיבות אחרות ובככללן העישון ולא כתוצאה מהפסקת העישון. היתרונות הבריאותיים של התהליך ידועים והם רבים וכוללים את כל מערכות הגוף. בהצלחה, איה ד"ר איה פלג, אתר: www.ayapeleg.co.il