מחלת נשירת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/03/2003 | 15:09 | מאת: אלמונית

שלום רב, לסבתי נושר השיער, ונוצרות אצלה קרחות בגלל נשירת השיער. היא הופנתה לטיפולים (זריקות) בבלינסון ולאחר שנה של טיפולים נאמר לה כי היא חולה במחלה שנקראת לכנפלניפלריס. אודה לך אם תוכלי לתת לי פרטים על המחלה הזו כי היא אינה הבינה את דברי הרופא. תודה רבה!

25/03/2003 | 16:30 | מאת:

שלום, Lichen planopilaris היא מחלה שבדרך כלל מערבת את הקרקפת, והיא שכיכה יותר אצל נשים בין הגיליים 30-70. כשהמחלה מתחילה יש אודם סביב זקיקי שיער ולפעמים עור "קוצי" גם מסבסיב לזקיקים. הפריחה הראשונית מדי פעם גם מגרדת. בהדרגה הנגעים האילו עוברים לעור חלק ללא זקיקי שיער. בשלב הזה אין טיפול יעיל להתקרחויות. הטיפול בשלב יותר מוקדם לפעמים עוזר. מקור המחלה אינה ברורה. מערכת החיסון מגיבה לרקמה של זקיק השיער ו"חונקת " את השיער. בהצלחה דר ליאונה פישר פלד.

26/03/2003 | 10:37 | מאת: אלמונית

שלום ד"ר, ותודה על התגובה המהירה, לדעתך יש סיכונים במחלה זו? חוץ מההתקרחות של סבתי?

25/03/2003 | 16:30 | מאת:

שלום, Lichen planopilaris היא מחלה שבדרך כלל מערבת את הקרקפת, והיא שכיכה יותר אצל נשים בין הגיליים 30-70. כשהמחלה מתחילה יש אודם סביב זקיקי שיער ולפעמים עור "קוצי" גם מסבסיב לזקיקים. הפריחה הראשונית מדי פעם גם מגרדת. בהדרגה הנגעים האילו עוברים לעור חלק ללא זקיקי שיער. בשלב הזה אין טיפול יעיל להתקרחויות. הטיפול בשלב יותר מוקדם לפעמים עוזר. מקור המחלה אינה ברורה. מערכת החיסון מגיבה לרקמה של זקיק השיער ו"חונקת " את השיער. בהצלחה דר ליאונה פישר פלד.

25/03/2003 | 16:31 | מאת:

שלום, Lichen planopilaris היא מחלה שבדרך כלל מערבת את הקרקפת, והיא שכיכה יותר אצל נשים בין הגיליים 30-70. כשהמחלה מתחילה יש אודם סביב זקיקי שיער ולפעמים עור "קוצי" גם מסבסיב לזקיקים. הפריחה הראשונית מדי פעם גם מגרדת. בהדרגה הנגעים האילו עוברים לעור חלק ללא זקיקי שיער. בשלב הזה אין טיפול יעיל להתקרחויות. הטיפול בשלב יותר מוקדם לפעמים עוזר. מקור המחלה אינה ברורה. מערכת החיסון מגיבה לרקמה של זקיק השיער ו"חונקת " את השיער. בהצלחה דר ליאונה פישר פלד.