ציפורן חודרנית = פטנט עם חוט?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

07/12/2003 | 22:20 | מאת: ענבר

ערב טוב לד"ר. סיימתי טיפול בפטריות הרגליים, ו"כמתנת פרידה" התחילו בעיות של ציפורן חודרנית בשתי האגודלים. שמעתי בעבר,, כי אפשר למנוע מהציפורן לגדול לתוך העור על ידי החדרת חוט בין הציפורן לעור, כך שבמשך הגדילה הציפורן תעלה ולא תיכנס לעור... איך עושים את זה ???? האם מספיק להחדיר את החוט פעם אחת , לקשור ולתת לו "לעשות את העבודה" עד שהציפורן תגדל, או שיש לחזור על הסיפור מס' פעמים במהלך גדילת הציפורן ??? ובכלל , האם יש אמת בסיפור ? או שאין ברירה וצריך לעשות ניתוח ?? כמו כן, אשמח לשמוע אם יש רעיון אחר ל טיפול בצרה הזאת ??? אודה לתשובותיך. ענבר

08/12/2003 | 22:21 | מאת: אריה

א. קחי מעט צמר-גפן איכותי, גללי אותו לפתיל דק. ב. שימי משחה אנטיביוטית באזור העור והצפורן. ג. הניחי את הפתיל שהכנת על פני המשחה. ד. בעזרת מחט סטרילית החדירי את הפתיל מתחת לצפורן כמו "שמקפלים קצץ" , דהיינו בתנועה סיבובית. ה. לאחר ההחדרה, נסי בעדינות למשוך את הפתיל למעלה ולמטה. ו. עיטפי את האגודל בפד וסיגרי בפלסטר. ז. תסבלי את המצב 48 שעות ולאחר מכן לחזור על כל הפעולות שלעיל. ח. ב ה צ ל ח ה ארה

09/12/2003 | 12:05 | מאת: ענבר

אריה, תודה על הפירוט. האם התשובה שלך היא מתוך ניסיון אישי ? ותוך כמה זמן אני אראה שיפור ??? ובעצם, כמה פעמים אני צריכה לחזור על הטיפול הזה עד שלא תהיה לי יותר ציפורן חודרנית? תודה גדולה

08/12/2003 | 22:22 | מאת: אריה

א. קחי מעט צמר-גפן איכותי, גללי אותו לפתיל דק. ב. שימי משחה אנטיביוטית באזור העור והצפורן. ג. הניחי את הפתיל שהכנת על פני המשחה. ד. בעזרת מחט סטרילית החדירי את הפתיל מתחת לצפורן כמו "שמקפלים קצץ" , דהיינו בתנועה סיבובית. ה. לאחר ההחדרה, נסי בעדינות למשוך את הפתיל למעלה ולמטה. ו. עיטפי את האגודל בפד וסיגרי בפלסטר. ז. תסבלי את המצב 48 שעות ולאחר מכן לחזור על כל הפעולות שלעיל. ח. ב ה צ ל ח ה אריה