פטרייה בציפורן

דיון מתוך פורום  רפואת עור

02/12/2003 | 16:18 | מאת: נמרוד

באוגוסט האחרון קיבלתי מכה באצבע ברגל והציפורן "עלתה" קצת. הלכתי לרופא עור שרשם לי משחה שריככה את הציפורן, עד שהיא התנתקה. ביינתים צמחה לי ציפורן חדשה מתחת הקודמת, שעוד לא צמחה לגודל רגיל וכשהלכתי לרופא שוב, הבנתי כי יש לי פטרייה והוא רשם לי כדורים בשם "פלוקנל" שעליי לקחת בכל יום מסוים בשבוע, 2 בבת אחת. עברו חודשיים והפטרייה לא עברה והרופא רשם לי כדורים לעוד חודשיים. אנו מפחדים שהכדורים מסוכנים, שהם מזיקים לכבד שלי או למשהו אחר ושהם מיותרים ולא יעזרו. מה דעתכם?

03/12/2003 | 06:25 | מאת: דני

יש משהו בחששות שלכם. מנסיון אישי למדתי זאת סדרך הקשה. כדורים נגד פטריות (ולא משנה איזה !!) יש בהם סכנה של פגיעה במערכות שונות בגוף, בעיקר במערכות הדם ובייחוד באיברים כמו הכבד (היו דברים מעולם, שגם התפרסמו בתקשורת בעקבות מקרי תביעות נגד רופאים וקופת חולים). ישנם פתרונות יעילים מאד שאינם מלווים בתופעות לוואי. אם תרצה פרטים, אשמח לעזור. דני