פיטריה בצפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/03/2003 | 14:32 | מאת: נאוה

שלום לך אני סובלת מפטריה בציפורניים כבר 4 שנים,פניתי לרופא עור הפנה אותי לבדיקה מעבדתית של דגימת ציפורניים וגם בדיקת דם ביצעתי ולא התגלה כלום. האם יש אפשרות שמדובר בקנדידה,אך ניתן לטפל בעניין הפטריה?

25/03/2003 | 16:15 | מאת:

לנאוה שלום! לא תמיד הבדיקה הראשונה מדגימה את הפטריה. לפעמים, הבדיקה שלילית משום שהפטריה לא נמצאה באזור המודגם, או שהפטריה מתה בשל טיפול שבוצע לפני שהדגימה נלקחה. לפעמים הבעיה בציפורן היא לא פטרת ולכן מומלץ לחזור לרופא/ה. בהצלחה! דר ליאונה פישר פלד

25/03/2003 | 16:15 | מאת:

לנאוה שלום! לא תמיד הבדיקה הראשונה מדגימה את הפטריה. לפעמים, הבדיקה שלילית משום שהפטריה לא נמצאה באזור המודגם, או שהפטריה מתה בשל טיפול שבוצע לפני שהדגימה נלקחה. לפעמים הבעיה בציפורן היא לא פטרת ולכן מומלץ לחזור לרופא/ה. בהצלחה! דר ליאונה פישר פלד