פטריה בואגינה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/11/2003 | 15:06 | מאת: למה

קיבלתי פטרייה בואגינה וטופלתי בטיפול הרגיל של החדרת קרם ומשחות. פנימית הכל עבר אך חיצונית נשאר משהו שלא עובר כבר חודש וחצי. אני מטופלת אצל רופא העור שכל שבועיים מחליף לי משחה אך עדיין זה לא עובר. ההרגשה היא של צריבה במקלחת ( במגע הסבון) במתן שתן וכמובן בקיום יחסים. נמאם לי אני לא מסוגלת עם זה יותר. המשחות אומנם עוזרות להרגעה אך ברגע שאני מפסיקה המצב נשאר כמו שהיה. זה ממש מפריע לי. מה אני יכולה לעשות? רופא העור שלי אמר שזה יכול לקרות שפטרייה מסתבכת ולא נעלמת אך אני בחורה צעירה שמעולם לא סבלה מדברים כאלו וזה ממש מטריד. אם מישהו יכול לעזור אני אשמח מאוד

29/11/2003 | 12:59 | מאת:

לעתים יש תגובה לכל החומרים שנמרחו, לסבונים, למגבונים, לפדים, לאלף ואחת דברים, גם אחרי שהפטריה עצמה חולפת. צריך להפסיק הכל, להשתמש בסבון הכי עדין או שמן אמול לרחצה, להתרחץ ממש מעט, לשמן המון עם קרם שומני ולשקול מריחת קרם סטרואידלי. עדיף בלי מין כמה ימין ובטוח ללא מין אורלי שכן הרוק גורם גירוי ניכר במקרים מסוימים ולחזור לרופא להמשך בירור מרקוס